Floby Rescue AB är Nordens ledande leverantör av skräddarsydda påbyggnader till brand- och räddningsfordon. Vi erbjuder även en omfattande eftermarknadsservice för underhåll, ombyggnader och reparationer.


Pressmeddelande

Pressmeddelande 2017-09-11 Per Vannesjö Industri AB och Floby Intressenter förvärvar Autokaross Rescue Systems i Floby AB

Per Vannesjö Industri AB (PVI) har tillsammans med Floby Intressenter AB genom ett nytt holdingbolag förvärvat Autokaross Rescue Systems i Floby AB (Floby Rescue) från moderbolaget Autokaross i Floby AB (Autokaross).

 

Floby Rescue är en ledande påbyggare som tillverkar brandbilar och andra räddningsfordon för huvudsakligen kommuner och räddningstjänster i Sverige och Norge. Verksamheten omsätter ca 100 miljoner kr och har ca 40 medarbetare i Floby.

 

PVI är en industrikoncern med säte i Västerås som omsätter ca 300 miljoner kr med ca 150 medarbetare. PVI har även innehav i två relaterade industrikoncerner, Inducore AB (www.inducore.se ) och AnVa Industries AB (www.anva.se ) som ingår som intressebolag i PVI. Inklusive dessa koncerner är den samlade omsättningen ca 2,2 miljarder kr.
 

Floby Intressenter AB ägs av privatpersoner under ledning av Jesper Brandberg i Västerås.

 

”Genom försäljningen av Floby Rescue kan vi fokusera på vårt arbete att vidareutveckla Autokaross och dra nytta av våra möjligheter till fortsatt god tillväxt som marknadsledare inom segmentet. De nya ägarna har gedigen industriell kompetens, inklusive erfarenheter av påbyggnad, och har dessutom en långsiktig inriktning. Jag är övertygad om att Floby Rescue kommer att kunna dra god nytta av den nya ägarbilden” säger Patrik Kåhre, VD för Autokaross.

 

Per Vannesjö, ägare till PVI, kommenterar att ”Floby Rescue har genomgått en kraftfull turn-around under senare år och är idag ett mycket välskött företag. Jag ser fram emot att tillsammans med mina kolleger i Floby Intressenter ta över stafettpinnen och vidareutveckla Floby Rescue”.


Kontaktpersoner:

 

Patrik Kåhre, VD i Autokaross i Floby AB

Mob: 0765-253445

e-mail: patrik.kahre@autokaross.se

 

Per Vannesjö, ägare till PVI

Mob: 070-572 28 14

e-mail: per.vannesjo@amymone.se


Floby Rescue | Sörbyvägen 15, 521 52 FLOBY | Tel: 0515-72 34 50 | Email: info@flobyrescue.se Bisnode AAA ISO 14001 SFK - ISO 9001 SFK
Floby Rescue