Standby gör allt för att skapa uppmärksamhet!

Uppmärksamhet, att höras och synas, har för de som arbetar ute i trafiken blivit allt viktigare med dagens höga trafikvolym och bilar som är tystare i kupén.
LED-tekniken har gett möjlighet till kompakta lösningar med starkt ljus. Men produkterna skall inte bara ge starkt ljus utan måste uppfylla de standarder och lagar som finns för oss här i Sverige och Europa. De skall t ex sprida ljuset på rätt sätt och inte störa ut annan utrustning som t ex radio eller annan elektronik i fordonet. Det ställs även allt större krav på att höja ljusintensiteten dagtid, medan på natten ligga på något lägre nivå.

Vårt klimat här i Norden med stora temperaturväxlingar och tuff miljö på vägarna med vägsalt och grus gör att produkterna måste klara svåra påfrestningar under lång tid. Dessutom bidrar högtryckstvätt och avfettning till ännu tuffare utmaningar som riskerar att minska produktens livslängd.

Den aerodynamiska utvecklingen och de nya miljökraven WLTP (Worldwide Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedure) leder till tunnare och smidigare produkter. Ljusbågarna behöver vara optimerade för bästa bränsleekonomi, då ett ökat luftmotstånd kan göra fordonet dyrt i längden. Även varningsljusen utvecklas för att på ett effektivt sätt smälta in på bilen och minimera utstickande tvärsnittsareor. Den aerodynamiska utformningen på bågarna gör också att man eliminerar buller och vindtjut på ett effektivt sätt.

Det finns även krav på hur sirénljudet skall låta med bl a rätt ljudnivå, typ av ljud och hur det skall vara riktat. Oftast styrs detta via nationella godkännanden, medan kraven på ljus mestadels godkänns enligt europeiska standarder.
Med vår nya W3 Ljusbåge, finns möjlighet till flerfärgade funktioner i bågen. Extra vitt ljus framåt, samtidigt som man kan behålla det blå ljuset eller förstärkt gult när man står still vid en olycka. På de mindre fordonen ser vi en tydlig trend att nu även använda funktioner som godkänt bromsljus i bågen, rinnande gult ljus eller varför inte laddindikering i hörnen för att se om bilen står på laddning. Den nya W3-bågen byggs upp efter beställning hos Standby i Trollhättan och är ofta anpassad specifikt till kunden.

Allt detta ovan kräver en omfattande utveckling, testning och certifiering. På Standby utvecklar vi produkterna i samarbete med våra kunder och påbyggare, för att på bästa sätt säkerställa de behov och önskemål som finns. Detta har vi gjort i över 40 år och vi arbetar med alla typer av specialfordon, från enkelt utrustade till fordon med kompletta, avancerade system.

Vi har ett långt och nära samarbete med Floby Rescue, vilket vi värdesätter oerhört högt. Detta hjälper oss vid nyutveckling eller om problem uppstår på fältet. Eftermarknaden är viktig och dialogen med användare av våra produkter, samt feedback från marknaden vill vi alltid ha mer av.
Tillsammans kan vi fortsätta att utveckla morgondagens lösningar, hör med oss hur vi kan hjälpa just dig!

Standby AB

Följ oss

Laddar kommentarer