Om oss

Floby Rescue AB levererar rädd- och släckningsfordon med kundanpassade lösningar. Vår affärsidé bygger på att du som kund alltid ska få högsta kvalitet med den senaste tekniken. Det har vi löst genom att själva konstruera innovativa funktioner och samtidigt välja ut de allra bästa produkterna på marknaden för att sedan integrera dessa i våra fordon. Att hålla utlovade leveranstider är en självklarhet för oss på Floby Rescue AB.

Vår verksamhet grundades 1918. Under 30- och 40-talet koncentrerades verksamheten till karosseri- och påbyggnadsarbeten och utvecklades samtidigt till att omfatta allt från flak- och timmerbilar till hyttutveckling och brandbilar. Kvalitén och säkerheten i produkterna har alltid varit mycket hög och ”Floby-hytten” var ett välkänt begrepp redan på 50- och 60-talet.
Vår affärsidé är att med kompetent och engagerad personal erbjuda kunden långsiktig trygghet genom pris och prestandamässigt optimala lösningar vid köp av våra räddningsfordon.
Med denna bakgrund är idag Floby Rescue AB en av Nordens ledande leverantörer av rädd- och släckningsfordon. Vår verksamhet, med försäljning, produktutveckling, produktion och eftermarknad, har sin bas i Floby. Vår eftermarknadsfunktion erbjuder allt från akut service, ombyggnader och reparationer till långsiktiga serviceavtal.

Vi har idag ca 50 anställda. Kundfokus, kvalitet och säkerhet är grundläggande förutsättningar för vår verksamhet. Vi skall leverera de mest kvalitativa, säkra och hållbara fordonen på marknaden och självklart har vi kunden i fokus i alla lägen. Vi skall vara det självklara valet!

Varmt välkommen till oss!

Med vänlig hälsning,
Johan Améen